onsdag den 22. februar 2012

Kage til mandens arbejde.

Så er det igen tid til kage. Denne gang til mandens arbejdskolleger. De bliver nu forkælet for 3 gang siden august! Men pyt med det. Jeg eeeelsker at bage. Denne gang har jeg bagt en konfektkage med hvid chokolade og lakrids! Jeg lavede selvfølgelig en test i weekenden -og den blev god. Svigerfamilien var på besøg og godkendte med det samme kagen.


Her kommer opskriften:

150g smør
150g hvid chokolade
150g lyst rørsukker
3 æg
1 1/2 spsk lakridspulver (jeg har brugt lakridsrodspulver fra urtekram, og det smagte fint)
100g mandelmel

Smelt smør og chokolade i en gryde ved svag varme og lad det køle af mens du pisker æg og sukker luftigt. Tilsæt lakridspulver og den lune smør/choko masse under omrøring. Tilsidst skal mandelmelet i. (Jeg har bare blendet mandlerne med skal til fint mel)
Det hele hældes i en smurt form og bages ved 175grader i ca. 45min.
Denne opskrift passer til en alm. tærteform og til den store bradepande har jeg lavet 4x opskriften. Den har også fået yderligere 20min i ovnen. Kagen er meget blød i konsistensen og har bedst af at sætte sig i køleskabet natten over. Den skal være lidt fugtig da det er en konfektkage.
Opskriften er fra et lille hæfte jeg fik med magasinet MAD! i feb. og stammer fra bogen "Spilopper og stjerneskud"


Tilsidst har jeg drysset med flormelis og stukket en tandstikker gennem et bær, så det er blevet til små "hapsere". Mums, jeg håber der bliver en enkelt til overs:-)

tirsdag den 21. februar 2012

Puder, puder, puder.

Jeg har endelig haft tid til at sy lidt til Podens hyggehjørne. Det er et hjørne i den ene ende af stuen, som for tiden gør det ud for hans værelse. Han er så lille endnu at han skal være under opsyn:-)
Jeg har syet 4 puder:


Denne her lilla sag med hvaler på er mest for, at det hele ikke skal blive for blåt og grønt. Det kunne jo være der dukkede en pige op på et tidspunkt?? Jeg har en enkel pude tilbage, og den bliver helt sikkert også tøsefarvet! Der skal jo være lidt til moderen også:-) Den blå pude ved siden af, med svampen på, har fået selskab af yderligere to svampepuder:


En er syet med knapper som pletter og på den anden er farverne omvendt. Bertil-blæksprutte er selvfølgelig også med. Kristoffer er begyndt at synes, at han er lidt hyggelig at putte med/på.

Nu gælder det sofapuderne... Når altså jeg får tid:-)

søndag den 12. februar 2012

Fastelavn!

Så blev det min tur til at prøve kræfter med fastelavnsbollerne. Resultatet blev rigtig godt. Særligt når man tænker på, at jeg hverken har prøvet at lave creme eller fastelavnsboller før! Her er et billede af de dejlige kager liiiige før de blev ædt!


Og opskriften skal i ikke snydes for. Den er fra Gyldendals Bagebog og den kommer her:

Opskriften giver 14-16 stk.

Creme:
1æg
2 spsk sukker
1 tsk vanillesukker
3 tsk maizena
2 1/2 dl mælk

Pisk æg, sukker og vanille sammen. Tilsæt maizena. Varm mælken til kogepunktet og hæld det over i æggeblandingen under omrøring. Det hele hældes tilbage i gryden og varmes til kogepunktet under kraftig omrøring. Afkøl cremen.

Dej:
350g hvedemel
125g smør
50g gær
1 1/2 dl mælk
1 æg
1/4 tsk salt
1 spsk sukker

Hak mel og smør sammen og findel det til en grynet masse. Rør gæren glat med den lune mælk og hæld det i massen. Tilsæt æg, salt og sukker. Ælt til dejen er smidig og glat. Lad den hæve.
Ælt dejen igen, rul den ud og skær den i 14-16 firkanter. Læg 1 spsk creme på midten og pak bollen sammen. Læg den med samlingen nedad. Efterhæver og pensles med vand lige inden de bages i ovnen. Nederst i forvarmet ovn ved 220grader i ca. 20min.

Pyntes med glasur og hvad du ellers lyster. Velbekomme

Testkager i massevis!

Så er jeg gået i gang med at teste muffinsopskrifter til en fødselsdag jeg skal bage til. Den første slags er kokosmuffins med hvid chokolade. Og den skal helt sikkert med på menuen, hvis altså det bliver minimuffins buffet. Nu må vi se. Men en kage bagt og spist er jo aldrig spildt;-)


Opskriften kommer her: Giver 12 stk
150g smør -stuetemp
200g rørsukker
4 æg
150g hvedemel
1tsk bagepulver
100g kokosmel
100g grofthakket hvid chokolade
1dl kokosmælk (kan erstattes af sødmælk)

Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt herefter æggene et ad gangen. Pisk mellem hvert æg. Bland mel, bagepulver, kokosmel, og chokolade i og pisk igen. Kom kokosmælk i og rør godt sammen. Fyld formene 2/3 med dej og bag ved 180grader i 20-25 min.

Frosting:
150g smør -stuetemp
250g flormelis
1tsk vanillesukker
75g smeltet hvid chokolade

Rør alle ingredienser sammen og sprøjt smukke swirls på dine muffins.


Som i nok har bemærket mangler mine muffins en swirl!! Det skyldes, at jeg løb fuldstændig tør for smør. Man skal ALDRIG gå ned på smør! Det har jeg lært nu. Men et lag smeltet hvid chokolade og lidt chokosprinkles redder dagen. Hver gang:-)