søndag den 12. februar 2012

Fastelavn!

Så blev det min tur til at prøve kræfter med fastelavnsbollerne. Resultatet blev rigtig godt. Særligt når man tænker på, at jeg hverken har prøvet at lave creme eller fastelavnsboller før! Her er et billede af de dejlige kager liiiige før de blev ædt!


Og opskriften skal i ikke snydes for. Den er fra Gyldendals Bagebog og den kommer her:

Opskriften giver 14-16 stk.

Creme:
1æg
2 spsk sukker
1 tsk vanillesukker
3 tsk maizena
2 1/2 dl mælk

Pisk æg, sukker og vanille sammen. Tilsæt maizena. Varm mælken til kogepunktet og hæld det over i æggeblandingen under omrøring. Det hele hældes tilbage i gryden og varmes til kogepunktet under kraftig omrøring. Afkøl cremen.

Dej:
350g hvedemel
125g smør
50g gær
1 1/2 dl mælk
1 æg
1/4 tsk salt
1 spsk sukker

Hak mel og smør sammen og findel det til en grynet masse. Rør gæren glat med den lune mælk og hæld det i massen. Tilsæt æg, salt og sukker. Ælt til dejen er smidig og glat. Lad den hæve.
Ælt dejen igen, rul den ud og skær den i 14-16 firkanter. Læg 1 spsk creme på midten og pak bollen sammen. Læg den med samlingen nedad. Efterhæver og pensles med vand lige inden de bages i ovnen. Nederst i forvarmet ovn ved 220grader i ca. 20min.

Pyntes med glasur og hvad du ellers lyster. Velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar