torsdag den 26. maj 2011

DIY / Tutorial: Fisk

Så er det blevet tid til at kaste sig ud i en lille tutorial. Det handler om det første produkt fra min Wilton Sports Ball form. En fisk.


Man starter med at farve et stykke fondant med blå farve. Jeg har valgt ikke at ælte farven helt jævn for ekstra effekt. Ligeledes har jeg valgt at lade underlaget hænge lidt ud over kanten på fadet.


Så laver man finner og øje af farvet fondant. Disse kan med fordel laves et godt stykke tid i forvejen. Jeg har brugt bagsiden af en kniv til at lave lidt struktur i delene.


Så placeres kagen det ønskede sted. Jeg kom til at putte kagen i køleskabet nede i formen. Det var ikke en god idé! Den hang i og gik lidt i stykker. Den var ellers perfekt jævn første gang jeg tog den ud. Så har man lært det...


Det er dog ikke noget problem, da kagen jo ikke skal betrækkes men tylles. Det gør man ved at vælge en tilpas størrelse stjernetylle og så køre rundt i ring. Forskyd stjernerne i forhold til hinanden for at undgå "helligdage". Jeg har brugt en almindelig frosting af smør og flormelis tilsat lidt gul pastafarve.


Så er det bare at fortsætte til hele fisken er dækket. Og til sidst sættes finner og øje på. Det går ret hurtigt, så denne kage er ikke så tidskrævende ;-)



Fiskens læber er lavet af en lille smule frosting, farvet rød. Det ser da lækkert ud!

onsdag den 25. maj 2011

Nye bageforme:-))))


Så har jeg fået købt mig en Wilton Sports Ball bageform. Og den blev straks afprøvet. Jeg havde lidt øko-citron tilbage og bagte derfor en omgang citronmuffins. Der var ikke helt nok til formen, men jeg ville egentlig også mest teste, om kagen kunne slippe efter bagning. Det kunne den:


Om lidt vil jeg forsøge at dekorere....

lørdag den 21. maj 2011

Nye puder


Ja, jeg må indrømme at jeg ikke selv står bag disse smukke puder. Det gør til gengæld min gamle veninde Janne (altså hun er ikke gammel, jeg har bare kendt hende i mange år...). De er bare sååå lækre. Jeg købte to til podens lille hyggehjørne. Dem bliver han helt sikkert glad for.


Der var to andre mødre i gruppen som heller ikke kunne stå for de søde puder. Så de fik også lige et par med:-) Her kigger de to ugler på hinanden. Det ser da sødt ud...



Og de frække aber....
Hvis du skulle have lyst til at erhverve dig et par kan du finde dem her.

onsdag den 18. maj 2011

Poden sover...


...Så der er lige tid til at vise jer, hvad posten havde med til mig i morges -fra Holland :-) Det er bageforme (hjerte og Wiltons sportsball), farve, en tylle, sprøjteposer, mini-cupcake-forme og noget tyllose. Skønt!! Så er det bare i gang med at lege ;-) Vi overvejer dog at flytte snart da vi tilsyneladende er de første på postens rute!! Han kommer altså lidt for tidligt....

Mere marmelade

Og denne gang med brombær. Jeg er nu officielt udgået for jordbær i fryseren og håber derfor på en rigtig god sæson i år. Der skal mindst 10kg til at klare vinteren. Meen, brombær er nu også godt:-)


Det er dog ikke mig selv, der har stået for plukningen. Det er svigermekanikken. De ved godt vi elsker at have frugt i fryseren og kommer derfor ofte med poser af lækker frugt fra deres store have.... 

mandag den 16. maj 2011

Citron Muffins

Mums. Lækkert. Det er, hvad der er at sige om disse muffins. De ikke bare smagte godt, de blev også flotte:-) De er meget friske i smagen, men næste gang vil jeg komme lidt mindre frosting på. Den er lidt sød og overdøver den meget fine smag af kagen.


Her kommer opskriften:

90g blødt smør
90g flødeost
2 tsk citronskal
2 spsk citronsaft
150g sukker
2 æg
100g hvedemel
3/4 tsk bagepulver

Rør smør, flødeost, citron, sukker og æg til en cremet masse.
Tilsæt mel og bagepulver.
Bages ved 160 grader i 25min eller til de er gyldne.

Frosting:
150g blødt smør
250g flormelis
2 spsk citronsaft
1/2 tsk citronskal

NB: Denne opskrift giver kun 8 muffins



søndag den 8. maj 2011

Macarons til mødrene

I sidste uge havde jeg lyst til at prøve kræfter med de lækre franske macarons. Jeg ledte efter og fandt hurtigt en anledning: mine to mødregrupper. De skal da have kage! Så det var bare med at komme i gang.


Dette er en af de flotteste. Det lykkedes mig at lave nogle rigtig pæne kager. De "revnede" ikke på toppen og de fleste fik også den karakteristiske lille "fod". De blev dog lidt for store og ikke helt flade nok. Jeg skal nok lave dejen lidt tyndere næste gang. Og så mangler jeg en helt rund tylle. Det er svært at lave helt cirkelrunde kager med en almindelig frysepose med hul i!


En anden erfaring jeg gjorde mig var, at mandlerne skal være malet meget fint. Ellers bliver kagerne lidt grynede. Jeg troede min blender kunne klare jobbet, men det ser ud som om mormors gamle mandelkværn må på arbejde :-)


Hvis du skulle have lyst til at prøve selv har jeg brugt en opskrift som du kan finde her

onsdag den 4. maj 2011

Endelig færdig!

Så kan jeg endelig vise jer et projekt, som har stået på siden august sidste år. Jeg er færdig med at hækle et blomstertørklæde til mig selv. Hurraaa.


Tørklædet består af 13 rosetter i hver af 5 forskellige farver og er hæklet sammen med et meget snedigt system. Det var ret svært at regne ud, men efter et par rækker gik det fint :-)



Hvis nogen har lyst til at gøre mig kunsten efter, kan i henvende jer her: http://www.birkemosehus.dk/. Det er et tørklæde i irsk hækling.