mandag den 29. august 2011

Bryllup!

Så fik jeg endelig 5 min. til at vise jer min bryllupskage. Den består af 4 etager (30, 24, 18 og 12cm). Det er chokoladekage med mandler og den er fyldt med hindbærmousse og jordbærmousse med hvid chokolade. Der var nok til alle 55 gæster og endda en hel del tilovers! Det kom naboerne tilgode, og det havde de vist ikke noget imod!


Jeg smurte op med 1:1 ganache og pynten er fondant. Blomster temaet til brylluppet var hvide calla, så derfor gik de naturligvis igen på kagen.


Den var i sandhed Deeelicious!

tirsdag den 16. august 2011

Træstammer



Denne gang har jeg lavet så mange træstammer, at der var tid til at tage et billede inden de var væk. Faktisk har jeg stadig nogle på køl, så dem tror jeg, jeg vil forkæle mine kolleger med i morgen. Der er nemlig et mere møde i rækken af rigtig mange!! Det bliver de sikkert glade for. MUMS

torsdag den 11. august 2011

Træk vejret!!

Pyh det er længe siden jeg har haft tid til at skrive her! Følgende liste er klaret på lige nøjagtigt en måned: købt hus, malet hus, flyttet, malet lejlighed i Vejle, lejet lejlighed i Århus ud, T har forsvaret speciale og fået og startet på job, købt bil, hentet bil, solgt lejlighed i Odense, og var der mere? Nåh ja, vi blev jo lige gift i lørdags!! Så nu er vi ved at være igennem det, de fleste får ordnet på et par år!!

Jeg har selvfølgelig også bagt kage! Mest for at teste bunde til bryllupskagen.
Her er det chokolademuffins med karamel:



Og følgende er chokolademuffins med flødeskum tilsat lidt hindbærmarmelade. De er lavet til Troels' arbejde som tak for en meget fin bryllupsgave:



Det viste sig at være en super god opskrift til både muffins og kagebunde. Her kommer opskriften:

60g chokolade
1dl vand
90g smør
225g brun farin
2 æg
100g mel
3/4 tsk bagepulver
2spsk kakaopulver
40g kværnede mandler

Smelt chokoladen i vandet og varm smøret. Pisk æg, sukker og smør luftigt. Bland resten af ingredienserne sammen.

Bagetiden og temperaturen afhænger af størrelsen på muffins/kageformen, men minimuffins skal have 200grader i ca. 20min.

Jeg har valgt at putte et lille frosset hindbær ned i formen til mine minimuffins. Der bliver ca. 30stk minimuffins af denne portion.
Laver man laver trippel mængde passer det til en springform på 24cm.

Jeg brugte det overskydende kage fra bryllupskagen til at lave træstammer. De var så gode at jeg ikke nåede at tage et billede før de var spist!!

Jeg venter stadig på billeder fra brylluppet, så den kage må i vente lidt med.