tirsdag den 24. januar 2012

Tiden går!

... og nu har jeg endelig taget mig sammen til at skrive lidt om decembers juleknas. Jeg fik ikke lavet alle de traditionelle godter, som jeg plejer, men prøvede alt muligt nyt. Det var spændende og blev rigtig lækkert:



Øverst i billedet er det lys chokolade med vanillefyld. Til højre er det mørk chokolade med fyld af chillitrøffel (som er en blanding af Lindts chilichokolade og fløde 1:1) og den sidste slags er fudge! Det har jeg aldrig prøvet at lave før, men det bliver ikke sidste gang!! Nøj hvor var det godt. Opskriften er stjålet fra Himmelskekager og den kommer her:

Chokolade-fudge med appelsinskal(64 stk små hapse-størrelser)

350 g kondenseret mælk
350 g hakket mørk chokolade
40 g smør
Fintrevet skal af 1 økologisk appelsin

Hak chokoladen groft og kom den i en gryde sammen med kondenseret mælk og smør. Tilsæt den fintrevede skal af appelsin. Lad det smelte ved svag varme og rør jævnligt så det ikke sætter sig i gryden.

Smør en form på 18x18 cm og fór den med bagepapir. Kom fudgemassen i formen og stil den køligt i mindst tre timer.

Vend fudgen ud af formen (hiv forsigtigt i bagepapiret, så den glider ud) og skær fudgen i kvardrater i mundrette størrelser

Jeg tilsatte også lidt hakkede nødder og mandler (fordi jeg lige havde nogle liggende) og det blev rigtig godt. MUMS!